Warm nestje voor te vroeg geboren baby's

05-10-2015


Een aantal weken te vroeg geboren, nog zo klein en kwetsbaar en de lichamelijke bescherming van je moeder ben je kwijt. Op de couveuseafdeling werken ze daarom met nestjes, een hulpmiddel dat wordt gebruikt om de kinderen zo comfortabel mogelijk neer te leggen om de groei te bevorderen.
 

Wanneer baby’s te vroeg worden geboren is een optimale houding van het kind van essentieel belang. De baby’s worden na de geboorte op een comfortabele en ontspannen manier in de foetushouding gelegd, ondersteund door het nestje. Het nestje biedt stevigheid en in het samenzijn met de ouders, kan de baby zich goed ontwikkelen en groeien. Dankzij deze extra ondersteuning kunnen baby’s dan ook vaak eerder mee naar huis.
 

Onlangs nam Mariëtte van Mackelenbergh de nestjes namens de couveuseafdeling in ontvangst. Bij de couveuseafdeling waren ze hier zo blij mee, dat verpleegkundige Anita en Nicole graag een demonstratie gaven. Dankzij de Stichting Vrienden konden de oude nestjes vervangen worden en kunnen de baby’s zich nu in een optimale omgeving ontwikkelen.
 
 

Terug