Chirurgie fietslabyrint, fietsen door Londen en Parijs

03-05-2016


Recreatief bezig zijn, de gedachten even kunnen verzetten en over iets leuks kunnen praten. Op A7 Chirurgie zijn ze dolblij met het nieuwe fietslabyrint waar de patiënten sinds enige tijd gebruik van kunnen maken.


Helena Blyenberg en Erik de Vries van de afdeling Chirurgie zijn zeer tevreden met de nieuwe aanwinst die dankzij de Stichting Vrienden geplaatst kon worden. In een speciale kamer op de afdeling staat een ‘normale’ hometrainer en een hometrainer voor patiënten in een rolstoel. Beide apparaten zijn gekoppeld aan een scherm waarop patiënten routes door verschillende steden en landschappen kunnen fietsen. Deze simulatie is zo realistisch dat men tijdens het fietsen goed rekening moet houden met het verkeer en de omgeving, wil men de fietstocht succesvol volbrengen.


“Patiënten praten ook met elkaar over hun verschillende reizen wanneer ze door Amsterdam, Parijs of Rome hebben gefietst. Maar er zijn in de simulatie ook prachtige natuurgebieden waardoor het een stukje rust geeft voor de mensen.” Volgens Erik en Helena is het fietslabyrint niet alleen goed voor de revalidatie maar ook een zeer welkome afleiding. “Zo kunnen we het verblijf van de patiënten toch weer een stukje veraangenamen.”


     

 

Terug