Wereldrecordpoging duurvissen van start

09-05-2016

 

In de periode 8 t/m 15 mei zullen vissers van het Karperteam Slothoeve Vijver Vinkel een wereldrecordpoging duurvissen doen. De opbrengst van deze recordpoging zal geschonken worden aan de Stichting Vrienden en is bestemd voor het onderzoek naar prostaatkanker. De vissers zullen met 6 personen, 168 uur aaneengesloten vissen. De Stichting Vrienden zal in deze periode regelmatig verslag doen van de recordpoging middels het updaten van dit nieuwsartikel en berichtgeving op Facebook. Wij wensen de vissers ontzettend veel succes!


15 mei - wereldrecord verbroken
Gijs, Jeroen en Mark hebben zondagmiddag om 14.00 uur het wereldrecord definitief verbroken. Om 19.00 haalden zij hun uiteindelijke doel van 168 uur waarmee zij de nieuwe wereldrecordhouders zijn!


13 mei
Het einde is in zicht en de heren vissers zijn over de helft van hun recordpoging. Moeheid en emoties beginnen een steeds grotere rol te spelen in hun poging voor het wereldrecord. Helaas kregen we te horen dat Jarno en Jaap hun poging hebben moeten staken wat betekend dat er nog drie vissers over zijn om het wereldrecord neer te zetten. Gesteund door talloze bezoekers die iedere dag langs komen, familie, vrijwilligers, de KWF kankerbestrijding en collega vissers proberen de overgebleven vissers de eindstreep te halen. In het onderstaande filmpje krijgt u een goede indruk van de sfeer rondom de recordpoging.

 

 

  

 

 

11 mei
Gisteren (10 mei) zijn Claudia Bruins, Trudy Lemmers en Willem-Jan Hanegraaf namens de Stichting Vrienden naar Vinkel gegaan om de vissers te steunen tijdens hun recordpoging. De vissers zijn volle gang maar helaas kregen we te horen dat één van hen in de ochtend moest stoppen vanwege rugklachten. Door de intensiteit van de recordpoging was het helaas niet mogelijk dat deze opgenomen kan worden in het Guinnes Book Of Records. Toch heeft de organisatie samen met de vissers besloten de actie door te zetten volgens de nodige 'spelregels' zodat het wel officieel gevestigd kan worden. Tijdens de eerste dagen van de recordpoging is door middel van wedstrijden, loterijen en donaties weer een mooi bedrag opgehaald, deze acties zullen nog de hele week doorgaan.

Met de goede voorbereidingen in de afgelopen periode, proberen de vissers ondersteund door ruim 30 vrijwilligers de 168 uur door te komen. Mark, Jaap, Jeroen, Gijs en Jarno vestigen het record wanneer één van hen de volledige 168 uur weet vol te maken. Zondagavond zullen alle vissers gezamelijk de recordpoging afsluiten en zal ook het bedrag dat zij opgehaald hebben bekend worden.

  
 

 

9 mei
Bij de Slothoeve Vijver in Vinkel is zondagavond 8 mei om 19.00 de wereldrecordpoging duurvissen van start gegaan. 168 uur vissen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker. Al geruime tijd zijn ze bezig met de voorbereiding, leden van het Karperteam en medewerkers van de Slothoeve Vijver in Vinkel en nu is het dan eindelijk van start. "Het is spannend voor iedereen maar we doen er alles aan om het tot een goed einde te brengen" vertelt Arnold Savelkouls (eigenaar Slothoeve Vijver). De komende week zijn er verschillende wedstrijden en loterijen waarbij men extra geld wil inzamelen en de vissers die de recordpoging doen, een extra steun geven om deze prachtige poging tot een goed einde te kunnen brengen.

  

 

 

 

 

 

 

 

Terug