Wetenschapsprijs JBZ 2016 voor Nina Tel-Karthaus

18-11-2016


Op 9 november jl. heeft de 11e editie van de wetenschapsmiddag plaatsgevonden. Winnaar van de wetenschapsmiddag 2016 is geworden Nina Tel-Karthaus met haar onderzoek naar: Objectieve plausibiliteitscheck van schildklier testuitslagen: een innovatieve verbetering. 


Onder leiding van voorzitter en moderator Karen Keijsers (geriater) zijn er voor de pauze drie presentaties gegeven die het belang van de zorgketen en samenwerking daarin aangeven. Piet-Hein Buiting gaf in het kort de visie weer voor wetenschap in het JBZ en het JBZ als ziekenhuis in de toekomst.


Prof. Bert Meijboom die ook als hoogleraar aan het JBZ verbonden is via de leerstoel ‘Organisatie van Ketenzorg’ bij de Universiteit van Tilburg gaf uitleg wat zijn rol is/kan zijn binnen het JBZ en daarbij laten zien dat de kennis over supply chain management, wat veel wordt toegepast in het bedrijfsleven, en hoe dit ook in de zorg waardevol kan bijdragen aan verbetering van het proces. Tot slot werd door Sharon van de Ven het belang van EBP (evidence-based practice) in het JBZ toegelicht. In vogelvlucht hebben we kunnen zien hoe de HBO verpleegkundigen zich middels de training verpleegkundig leiderschap voorbereiden om hun rol op de afdeling als coach en kritische denker beter te kunnen invullen. 


Winnaar
Jocelyne Dikrama gaf als voorzitter van de jury aan dat de keus moeilijk was. Ze noemde iedereen winnaars om op deze dag je eigen onderzoek te presenteren. Uiteindelijk is Nina Tel-Karthaus gekozen tot winnaar vanwege haar duidelijke verhaal met goede onderbouwing, originele presentatie en een resultaat dat direct effect heeft voor de dokter en de patiënt. De prijs voor de winnaar was ook dit jaar een cheque t.w.v. €2500,=, te besteden aan eigen onderzoek.


Deze prijs is ter beschikking gesteld door de Stichting Vrienden van het JBZ en werd door Eugenie Gemen (namens de winnaar) in ontvangst genomen.  

Terug