Trots op... een geslaagde Vriendenavond!

10-10-2017


Bij de Stichting Vrienden zijn we nog even in feeststemming gebleven. Na het Vrienden Gala van afgelopen vrijdag - met een opbrengst van bijna twee ton - was er gisteravond de jaarlijkse Vriendenavond met als thema ‘Trots op…’
 
We mochten de aanwezigen een gevarieerd programma presenteren. Na een hartelijk welkom door Maaike ten Brink (bestuurslid) kreeg Piet-Hein Buiting het woord. Hij is voorzitter van de Raad van Bestuur van het JBZ en bestuurslid van de Vrienden. Piet-Hein presenteerde de nieuwe strategie van het ziekenhuis die in het teken staat van ‘positieve gezondheid’. Na deze presentatie en interactie met de zaal, begon het tweede gedeelte van de avond.
  
Voorafgaand aan deze Vriendenavond konden onze Vrienden kiezen tussen twee activiteiten: een rondleiding in het ziekenhuis langs projecten van de Stichting Vrienden of een workshop over de nieuwe strategie van het ziekenhuis. Vier groepen bezochten verschillende Vriendenprojecten, zoals de familiekamer op de cardiologieafdeling, de kinderspeelkamer en de kwart-auto. Veel mensen konden zich niets voorstellen bij een kwart-auto, dit maakte het des te leuker en interessanter om de auto in het echt te zien.

Tijdens de workshop over de nieuwe strategie konden deelnemers - aan de hand van het spinnenweb over positieve gezondheid van Machteld Huber -  met elkaar brainstormen en discussiëren over wat positieve gezondheid voor hen betekent. Deelnemers aan deze workshop vonden dit model een ‘eye-opener’. “Door het invullen van het spinnenweb krijgt men het inzicht dat bij ziekte je als mens centraal staat, en niet ‘slechts’ als patiënt.” Daarnaast waren velen van mening dat het van belang is om de communicatie tussen zorgverleners en patiënten te verbeteren; “dit moet dan wel van twee kanten komen”, aldus een van de deelnemers.


Het was al met al een zeer geslaagde avond met enthousiaste reacties en veel goede input van de Vrienden van het ziekenhuis, voor het ziekenhuis. Wij danken alle aanwezigen voor hun inbreng tijdens deze avond.

  

 

Terug