Ramon Roerdink winnaar wetenschapsprijs JBZ 2017

09-11-2017


Ramon Roerdink heeft op 8 november jl. de 12e editie van de wetenschapsmiddag JBZ gewonnen. Met zijn onderzoek naar ‘reductie van het aantal prothese infecties’, wist hij de jury te imponeren.
 

Na ontvangst door Mw. Dr. Timmers, adviseur Wetenschap van het Jeroen Bosch Ziekenhuis werden verschillende presentaties gegeven op gebied van wetenschap. Daarna was het tijd voor de 11 pitches, waarin alle onderzoeken aan een kritische jury gepresenteerd werden.
 

Vanuit de RVE orthopedie heeft Ramon (rechts op de foto) met een samengestelde taskforce gezocht naar mogelijke interventies die van invloed kunnen zijn op het krijgen of voorkomen van een prothese infectie. Dit jaar werd een nieuwe wondsluittechniek en een nieuw wondzorgprotocol geïmplementeerd met aantoonbare betere resultaten. Dit is het eerste project dat op grote schaal verschillende infectie preventieve maatregelen en invloeden implementeert in de dagelijkse praktijk.


Veel lof oogste Femke Bullens (op de foto in het midden) met haar pitch over haar onderzoek naar 'een derde minder prikken met gouden labregels'. Zij kreeg hiervoor een eervolle vermelding en bos bloemen van Dr. Van Eck, cardioloog in het JBZ.


Een deel van het prijzengeld is beschikbaar gesteld door de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Bestuurslid van de Vrienden, Claudia Bruins (op de foto links), nam deel in de jury en was aangenaam verrast over alle onderzoeken welke deze middag gepresenteerd werden. Uiteindelijk maakte het project van Ramon Roerdink de meeste indruk en kreeg als prijs een cheque t.w.v. €2500,-, te besteden aan eigen onderzoek.
 

Terug