Stressreductietraining hartrevalidatie

14-02-2018


Speciaal voor mensen die een hartinfarct hebben gehad is er een speciale ‘Stressreductietraining’ ontwikkeld door de Hartstichting. Dit is een wetenschappelijk bewezen methode om te leren ontspannen na een hartinfarct.


Om te kunnen ontspannen is het belangrijk dat mensen eerst leren om stress en spanningen te leren herkennen in hun eigen lichaam. Vervolgens krijgen de deelnemers van de Stressreductietraining verschillende oefeningen aangeboden die hen kunnen helpen om weer in een ontspannen toestand te komen. Op deze manier kan men leren om op een gezonde manier met dagelijkse stress om te gaan.


In het JBZ wordt deze training nu mede dankzij de Stichting Vrienden aangeboden. Deelnemers die meedoen aan de Stressreductietraining ontvangen een werkboek met daarin tips en oefeningen om te leren ontspannen. Maar voor een optimaal resultaat van de training is het belangrijk dat de deelnemers ook thuis met de oefeningen aan de slag gaan. Daarom ontvangen mensen een USB stick met audio opnames waarin de training wordt vervolgd. Zo kan men het geleerde thuis in de praktijk brengen, iets wat de kwaliteit en de continuïteit van de training zeker ten goede is gekomen! 

 

Terug