Toll-bridge bikers: op weg naar de top

31-05-2018

 

 

Op 14 juni beklimmen de Toll-bridge bikers, een team van ex-revalidanten van Tolbrug Specialistische Revalidatie, een Oostenrijkse berg. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis volgt verschillende deelnemers op weg naar dit avontuur. De bikers kunnen mede dankzij de steun van de Vrienden deze uitdaging aangaan. Wij volgen en supporten ze dan ook fanatiek bij deze uitdaging.

 

 

31 mei 2018: ‘Op weg naar de top’ deel 4 - Gemma: ‘Zo’n kans krijg ik nooit meer’

De zon schijnt, de terrassen zitten vol. Gemma, woonachtig in Berghem, heeft er zojuist een trainingsritje op naar het nabijgelegen Oss. Met daarin het steile fietstunneltje dat ze de laatste dagen wel vaker opzoekt met haar handbike. Het komt in haar omgeving namelijk het dichtst in de buurt van iets wat lijkt op een ‘klimmetje’. Over niet al te lange tijd moet ze namelijk een Oostenrijkse berg op met dezelfde fiets. “En ik wil goed voorbereid zijn. Ik train veel. Naast het fietstunneltje is ook de brug over de snelweg bij Schaijk een goede oefening.”

 

Lees het verhaal van Gemma op de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en klik op de afbeelding om haar in actie te zien.

 

 

24 mei 2018: ‘Op weg naar de top’ deel 3 - Neel en Henri: ‘Kijken hoe ver we nog kunnen gaan’

In de verte doemen twee vlaggetjes op. Razendsnel komen ze dichterbij. De vlaggetjes behoren tot de handbikes van Henri en Neel, inmiddels een bekend duo op de wegen in en rondom Boxtel. Boxtelnaar Henri en Neel uit Liempde hebben namelijk een strak trainingsschema in aanloop naar de Handbike Battle in juni. “Maar wij steken er inmiddels veel meer uren in,” aldus Neel. De twee leerden elkaar een aantal jaar geleden kennen bij Tolbrug Specialistische Revalidatie. Allebei doorliepen ze daar een zwaar revalidatietraject.

 

Lees het verhaal van Neel en Wout op de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en klik op de afbeelding om hen in actie te zien.

 

 

23 mei 2018: Toll-bridge bikers op Omroep Brabant TV

Henri van der Heijden en Neel van der Velden zijn allebei mindervalide. Samen met een groep handbikers van het Tolbrug revalidatiecentrum in Den Bosch beklimmen ze in juni een berg in Oostenrijk.
 

"In oktober kreeg ik een vraag of ik mee wilde doen aan een battle, een uitdaging om een berg te beklimmen in Oostenrijk", vertelt Henri. Puur op armkracht hoopt hij de Kaunertal Gletscher in Tirol te beklimmen. "Toen dacht ik bij mezelf: waar ga ik aan beginnen?!" Samen met Neel traint hij voor de loodzware klimtocht. In totaal doen er vanuit het revalidatiecentrum in Den Bosch zes handbikers mee. 
 

Bekijk het nieuwsitem ook op de website van Omroep Brabant.

 

 

17 mei 2018: ‘Op weg naar de top’ deel 2 - Wout: ‘Pijn is tijdelijk, opgeven is voor altijd’

Het is een donderdag in 2009, rond lunchtijd. De dan 16-jarige Wout rijdt op zijn brommer van de locatie van zijn school voor praktijkles naar het gebouw waar de middaglessen staan gepland. Over een weg die hij inmiddels op zijn duimpje kent: door een woonwijk langs de viskraam waar wekelijks medeleerlingen én docenten een visje scoren. Een straat met enkele wegversmallingen. Bij één daarvan – Wout heeft voorrang – komt een stadsbus hem tegemoet. De chauffeur stopt, maar daarachter duikt een auto op die de bus wil inhalen en Wout vol schept.  Bij de viskraam dringt het nieuws meteen door: ‘Wout heeft een ongeluk gehad’.

 

Lees het verhaal van Wout op de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en klik op de afbeelding om Wout in actie te zien.

 

 

10 mei 2018: ‘Op weg naar de top’ deel 1 - Dianne: ‘Boosheid mag nooit de overhand hebben’

Een ongelukje binnenshuis, zes jaar geleden. Het is voor Dianne het ogenschijnlijk onschuldige begin van een lange, lange weg revalideren. Een operatie in een West-Brabants ziekenhuis aan haar rechterbeen gaat namelijk geheel verkeerd. “De kijkoperatie voorafgaand aan de ‘grote’ operatie wordt vergeten, vervolgens wordt de operatie niet goed uitgevoerd en later blijkt dat de diagnose om deze operatie uit te voeren totaal verkeerd was. Maar het leed was geschied en de gevolgen niet te overzien.”

 

Lees Dianne haar verhaal op de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en klik op de afbeelding om haar in actie te zien.

 

 

Terug