Fijne afleiding tijdens dialyse

02-03-2015

Patiënten die dialyseren zijn vaak (soms wel 3 x per week) in het ziekenhuis te vinden. Om de tijd die zij daar doorbrengen wat te veraangenamen zijn er gastvrouwen en een gastheer op de afdeling aanwezig die allerlei activiteiten met de patiënten ondernemen.

Een praatje maken, een spelletje spelen, of zelfs computerles geven: de gastvrouwen en de gastheer doen er alles aan om de patiënten een zo prettig mogelijke tijd te bezorgen. Een aantal keren per jaar wordt er een bingo en een workshop ‘Groen’ georganiseerd. Voor deze activiteiten zijn prijsjes en materialen nodig. De Stichting Vrienden heeft voor de aanschaf hiervan een bedrag van € 300,- beschikbaar gesteld en draagt zo bij aan een prettige tijd voor de patiënt.

Dialyseren
Wanneer de nierfunctie tot onder een bepaalde grens is gedaald, is dialyseren de enige manier om te overleven. Met een dialyse kan ongeveer 15 tot 20 procent van de gezonde filterfunctie van de nieren worden overgenomen. Dialyseren kost veel tijd; patiënten verblijven vaak twee of drie dagdelen per week in het ziekenhuis.

Terug