Nieuws

Een heerlijke plek om te zitten!
11-12-2018
Op afdeling A2 Zuid verblijven cardiologische patiënten. Vele patiënten zijn aan de afdeling gebonden omdat zij zijn opgenomen aan de telemetrie en hierdoor de afdeling niet mogen verlaten. Dat kan saai zijn, soms héél erg saai. Dat is vanaf nu verleden tijd!

 
 

Dagboekjes op de couveuseafdeling
05-12-2018
Op de couveuseafdeling kunnen we vanaf vandaag onze nieuwe dagboekjes uitdelen aan prematuur geboren baby’s.

 
 

Kinderboek over dialyseren gepresenteerd
26-11-2018
Op vrijdag 23 november is in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een nieuw kinderboek gepresenteerd: Art en Vennie in Dialyseland. Het boek, geschreven door dialyseverpleegkundige Silvia van Vonderen, is speciaal geschreven voor kinderen waarvan ouders of grootouders dialysepatiënt zijn. Door de verhalen en illustraties kan een ouder of grootouder op een laagdrempelige manier aan kinderen uitleggen wat dialyseren is en hoe het werkt. Het boek is voor € 14,95 verkrijgbaar via de grote webwinkels en in iedere boekhandel te bestellen.

 
 

Oh, kom er eens kijken: Presents from prisoners
21-11-2018
Maandag 12 november werden medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis verrast door gedetineerden van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught. De KNO-poli, de gipskamer en de kinderafdelingen kregen een iPad, poppen, knuffels, PlayStationspellen, glow-in-the-dark-sterren, scheetkussens en nog veel meer.

 
 

Chillen op de tienerkamer
19-11-2018
Chillende tieners in hangstoelen die een film kijken, op een PlayStation spelen of op een andere manier ontspannen. Voor gezonde tieners de normaalste zaak van de wereld, maar voor zieke tieners niet. Vanaf nu is dit op de kinderafdeling in het JBZ wel mogelijk. Donderdag 14 november werd een echte tienerkamer geopend!