Nieuwsarchief

Een mooi gebaar………
07-10-2019
Van de familie van een overleden patiënt ontvingen wij onlangs een bedrag van € 500.

 
 

Lichtje in de duisternis......
12-09-2019
Tot voor kort was er alleen een grote lamp met fel licht aanwezig op de kamersuites van de couveuseafdeling.

 
 

Welkom Elma Noorlander
11-09-2019
Op 1 juli 2019 mochten wij Elma Noorlander verwelkomen als bestuurslid bij de Stichting Vrienden.

 
 

“PI Vught zet het op een lopen”
27-06-2019
Op 2e pinksterdag organiseerde de PI Vught voor de 3e keer een sponsorloop voor de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 
 

‘Glutenvrij, voor jou en mij!’
18-06-2019
Zondag 26 mei jl. was het zover. De kookstudio van Zorgpark Voorburg in Vught stond in het teken van een dag vol kookplezier voor kinderen met coeliakie (glutenintolerantie) en hun ouders, broertjes en zusjes. De dag was georganiseerd door de afdeling Kindergeneeskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en werd mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het JBZ. Een leuke en onbezorgde dag speciaal voor deze kanjers, die zich eens een dag geen uitzondering hoefden te voelen.

 
 

Livemuziek op de Intensive Care
13-06-2019
Livemuziek op de IC; het lijkt een onverwachte combinatie. Toch gebeurt het al een aantal weken met succes, op de IC van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 
 

Ontspannen baby's dankzij buideltops
06-06-2019
In een buideltop tegen het lichaam van de ouder is voor een baby de beste plaats om tot rust te komen. Het huid op huid contact biedt warmte en veiligheid en zorgt voor een goede hechting tussen ouder en kind.

 
 

Rijden voor het goede doel
21-05-2019
De zon scheen en het beloofde een prachtige dag te worden toen Jaap de Witte, kinderarts en Ingrid Everaars, unithoofd op de kinderafdeling van het JBZ, afgelopen zondag (19 mei 2019) in hun oldtimer stapten.

 
 

Vers fruit en smoothies voor de afdeling Neurologie
14-05-2019
Vandaag, 14 mei 2019, is de Europese dag van de Beroerte.

 
 

Stilstaan bij bewegen en gezonde voeding.....
14-05-2019
Op de jaarlijkse Vriendenavond die 13 mei jl. werd gehouden, waren weer een groot aantal Vrienden (donateurs en genodigden) te gast. De presentatie was in de vertrouwde handen van boegbeeld Theo Verbruggen.

 
 

Uitbreiding Vriendendiensten
15-04-2019
Met trots en met heel veel dank aan onze vrijwilligers kunnen wij melden dat de vriendendiensten verder zijn uitgebreid.

 
 

Twee nieuwe fietsen voor de dialyseafdeling
15-04-2019
Onlangs werden in het JBZ twee nieuwe dialysefietsen geleverd. Deze konden worden aangeschaft dankzij de opbrengst van het benefietdiner, wat de Ronde Tafel 's-Hertogenbosch in januari jl. organiseerde voor het JBZ.

 
 

Lustrumgala brengt € 252.150 op!
21-03-2019
Dit jaar bestaat de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis 10 jaar en organiseerde op 22 maart 2019 voor de vijfde keer een fondsenwervend gala. Deze feestelijke avond, die gepresenteerd werd door Manon Meijers, was net als andere jaren een groot succes en bracht een bedrag van € 252.150 op!

 
 

Waakmanden helpen naasten bij het afscheid nemen
11-03-2019
Op vrijdag 8 maart zijn er 20 waakmanden verspreid over alle verpleegafdelingen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Initiatiefnemers Marjet van Heist, Judith v/d Heijden - Laureijs (beiden van afdeling Maag-, Darm-, en Leverziekten) en Marlies van der Zande (Geestelijke Verzorging) hebben deze manden samengesteld met geld vanuit de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 
 

RT58 Organiseert benefietdiner voor dialyseafdeling JBZ
01-02-2019
Op zaterdag 26 januari jl. werd een benefiet diner gehouden bij Noble Kitchen, waarvan de opbrengst was bestemd voor de Dialyse-afdeling in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 
 

Carnavalsmuziek blijven horen, bescherm je oren!
31-01-2019
Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit is gebleken dat 1 op de 7 kinderen tussen de 9 en 11 jaar aan gehoorschade lijdt door lawaai. Veel van hen hebben blijvend last van harde geluiden of oorsuizen. De KNO (keel-, neus- en oor) artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis willen rondom het Oeteldonkse Carnaval aandacht vragen voor dit onderwerp . Zij doen dit door op twee momenten gratis gehoorbescherming aan de jeugd uit te delen.

 
 

Vroemmm ...
17-01-2019
Op dinsdag 15 januari werd de polikliniek kindergeneeskunde verblijd met een geweldig leuke Volvo loopauto. Hij heet Vroemmm … en heeft échte lichtjes en een heuse claxon!

 
 

Muziek biedt meer ontspanning tijdens MRI
14-01-2019
Een onderzoek in het ziekenhuis is voor veel mensen best spannend. Dat geldt ook voor MRI-onderzoek. Tijdens een MRI gaat de patiënt een tunnel in, die aan de voor- en achterkant open is. Soms ligt de patiënt ook met het hoofd in de tunnel, wat een benauwend gevoel kan geven. Het apparaat maakt harde geluiden waarbij achtergrondmuziek zou kunnen zorgen voor wat afleiding.

 
 

Metamorfose Poli MDL en endoscopie afdeling
10-01-2019
Wat is het hier mooi en fris geworden!" is een veelgehoorde opmerking van menig patiënt.

 
 

Een heerlijke plek om te zitten!
11-12-2018
Op afdeling A2 Zuid verblijven cardiologische patiënten. Vele patiënten zijn aan de afdeling gebonden omdat zij zijn opgenomen aan de telemetrie en hierdoor de afdeling niet mogen verlaten. Dat kan saai zijn, soms héél erg saai. Dat is vanaf nu verleden tijd!

 
 

Dagboekjes op de couveuseafdeling
05-12-2018
Op de couveuseafdeling kunnen we vanaf vandaag onze nieuwe dagboekjes uitdelen aan prematuur geboren baby's.

 
 

Kinderboek over dialyseren gepresenteerd
26-11-2018
Op vrijdag 23 november is in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een nieuw kinderboek gepresenteerd: Art en Vennie in Dialyseland. Het boek, geschreven door dialyseverpleegkundige Silvia van Vonderen, is speciaal geschreven voor kinderen waarvan ouders of grootouders dialysepatiënt zijn. Door de verhalen en illustraties kan een ouder of grootouder op een laagdrempelige manier aan kinderen uitleggen wat dialyseren is en hoe het werkt. Het boek is voor € 14,95 verkrijgbaar via de grote webwinkels en in iedere boekhandel te bestellen.

 
 

Oh, kom er eens kijken: Presents from prisoners
21-11-2018
Maandag 12 november werden medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis verrast door gedetineerden van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught. De KNO-poli, de gipskamer en de kinderafdelingen kregen een iPad, poppen, knuffels, PlayStationspellen, glow-in-the-dark-sterren, scheetkussens en nog veel meer.

 
 

Chillen op de tienerkamer
19-11-2018
Chillende tieners in hangstoelen die een film kijken, op een PlayStation spelen of op een andere manier ontspannen. Voor gezonde tieners de normaalste zaak van de wereld, maar voor zieke tieners niet. Vanaf nu is dit op de kinderafdeling in het JBZ wel mogelijk. Donderdag 14 november werd een echte tienerkamer geopend!

 
 

BINGO!
15-11-2018
Op dinsdag 30 oktober werd dialyse-verpleegkundige Sjan van Son verrast door mevrouw Vos uit Wellseind. Een flinke doos met prachtige, zelfgemaakte kerstkaarten en een tas vol met kleine snuisterijen bracht mevrouw Vos mee voor de bingo van de dialyse!

 
 

'Het maakt het gesprek makkelijker'
02-11-2018
Het behandelen van patiënten met kanker is ook voor hun (kleine) kinderen een ingrijpende situatie. Goede uitleg geven over wat er gebeurt met hun vader of moeder is dan ook erg belangrijk.

 
 

Eindelijk een loodkamer om trots op te zijn
15-10-2018
Afgezonderd op een kamer en weinig contact met mensen, dat maken de patië nten mee die een nucleair geneeskundige behandeling ondergaan. De zogenoemde ‘loodkamer’ was de verpleegkundigen een doorn in het oog.

 
 

Ouders halen frisse neus op de leenfiets
07-09-2018
Op de couveuse-en kinderafdeling wordt regelmatig door ouders gevraagd of er leenfietsen zijn om een boodschap te doen of om gewoon een stukje te fietsen. Dankzij Stichting Vrienden zijn er fietsen waarmee ouders er even op uit kunnen.

 
 

Presents from Prisoners overlaadt SEH met cadeaus
25-07-2018
“Het is net Sinterklaas”, zo reageerde unithoofd John de Laat. Met een kar vol cadeaus werd de Spoed Eisende Hulp van het JBZ afgelopen week verrast.

 
 

Een doos vol verrassingen
24-07-2018
Deze week werden wij verrast met een leuk pakketje. Een doos vol met speelitems voor kinderen en spullen voor oudere patiënten, geschonken door de Ruud van Nistelrooy Foundation.

 
 

Contactclowns stimuleren ontwikkeling kinderen bij Mytylschool
18-07-2018
Vorig jaar brachten de contactclowns van Stichting Puur Clownen een proefbezoek aan de Mytylschool. Docenten en begeleiders stonden versteld van de reacties bij leerlingen. Dit was een schot in de roos.

 
 

Nieuwe Kiwanispoppen voor de Kinderafdeling
16-07-2018
Twee bestuursleden van de Kiwanis Club ’s-Hertogenbosch brachten afgelopen week een bezoek aan de kinderafdeling. Zij hadden twee grote dozen bij zich vol met Kiwanispoppen. Nieuwe ´maatjes´ voor zieke patiënten op de kinderafdeling.

 
 

Kinderen maken kennis met ziekenhuis door nieuwe film
14-07-2018
Kinderen met kanker bezoeken vaak verschillende ziekenhuizen. Daarom is een speciale introductiefilm gemaakt om kinderen al een beetje een vertrouwd gevoel te geven met het ziekenhuis en het team.

 
 

Familiekamer acute cardiologie geopend!
13-07-2018
Een lang gekoesterde wens in vervulling, familiekamer op Cardiologie A2 Noord is geopend!

 
 

Jaardocument 2017 gepubliceerd
29-06-2018
Graag willen wij u te kennen geven dat het Jaardocument 2017 op onze website is gepubliceerd

 
 

Tweede sponsorloop Presents From Prisoners een succes!
25-06-2018
Op 2e Pinksterdag, 21 mei jl. heeft er weer een sponsorloop plaatsgevonden in de P.I Vught. Doel van de loop (Walk&Run) was wederom het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en de kinderen die daar verblijven. Lees hier een verslag van de initiatiefnemers.

 
 

Positieve prikkels door de BeleefTV
20-06-2018
Met een tevreden lach laat unithoofd van de Orthopedieafdeling Twan Verhoeven ons de nieuwste aanwinst voor zijn afdeling zien: de BeleefTV.

 
 

Met kunst wordt het aangenamer
19-06-2018
Door een sfeervolle aankleding wordt het verblijf voor patiënten vaak aangenamer. Ook de patiënten van het Multidisciplinair Oncologisch Centrum (MOC) merken dit op. Daar zijn nieuwe kunstwerken gekomen op patiëntkamers dankzij een bijdrage van de Vrienden.

 
 

Toll-bridge bikers: op weg naar de top
31-05-2018
Op 14 juni beklimmen de Toll-bridge bikers, een team van ex-revalidanten van Tolbrug Specialistische Revalidatie, een Oostenrijkse berg. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis volgt verschillende deelnemers op weg naar dit avontuur... bekijk de filmpjes en lees hun verhalen!

 
 

Jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst voor overleden kinderen
30-05-2018
Donderdagavond 17 mei was de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst voor overleden kinderen in de kapel van het JBZ.

 
 

Innovatief JBZ laat zich zien tijdens jaarlijkse Vriendenavond
29-05-2018
Afgelopen maandag 28 mei jl. waren ongeveer 100 donateurs en genodigden te gast bij de jaarlijkse Vriendenavond. Vijf gastsprekers gaven een inkijkje in hun innovatieve projecten om (elementen in) de zorg te verbeteren.

 
 

Sponsorloop PI Vught brengt bedrag van 1500 euro op
26-05-2018
Gedetineerden uit de PI Vught hebben op tweede Pinksterdag een prachtig bedrag van 1500 euro bijeen gebracht voor zieke kinderen in het JBZ. Ze hielden een sponsorloop en het was de tweede keer dat zij dit initiatief organiseerde binnen de muren van de instelling.

 
 

Speelplezier in Zaltbommel
18-05-2018
Met de nieuwe speeltoestellen zijn de bezoekjes aan de buitenpoli in Zaltbommel voor onze jongere patiënten niet eens zo vervelend meer.

 
 

Gewoon, omdat de Vrienden ertoe doen!
16-05-2018
In 2017 heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis het begrip positieve gezondheid omarmd. Dat betekent een nieuwe manier van kijken en werken. Ook voor de Vrienden, want wij willen graag het ziekenhuis in deze koers volgen en daarin ondersteunend zijn. Vorige week lanceerde het JBZ een digitaal magazine om verhalen van de mensen uit Den Bosch en omgeving te laten zien hoe deze nieuwe koers zijn uitwerking heeft.

 
 

Een paar uur 84
09-05-2018
Zo’n 30 JBZ’ers op weg naar de ouderdom. Zo kun je het uitje misschien het beste omschrijven. In de Participatiekliniek in Megen ervoeren zij een paar uur lang hoe het is om oud en met gebreken te zijn. Het was een ontroerende dag.

 
 

Vrienden van de Vriendendiensten genieten van uitje
13-04-2018
Het afgelopen jaar hebben de Vrienden van de Vriendendiensten MijnJBZ en het Taalpunt veel patiënten in het ziekenhuis geholpen. Als bedankje voor hun geweldige inzet gingen de vrijwilligers deze week op een welverdiend, leerzaam uitje!

 
 

Even voorstellen... Vriendendiensten - MijnJBZ in Boxtel!
06-04-2018
Jeannette Kuiten is jarenlang medisch secretaresse geweest in het JBZ en inmiddels aan het genieten van haar welverdiende pensioen. Ze miste echter de omgang met patiënten en is via een oud-collega getipt om patiënten en bezoekers te gaan helpen bij de Vriendendiensten. Nu legt ze patiënten uit hoe toegang verkregen kan worden tot de eigen medische gegevens.

 
 

Maud Bessems nieuw bestuurslid Stichting Vrienden
28-03-2018
Dit voorjaar wordt dokter Maud Bessems, chirurg-oncoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het nieuwe bestuurslid bij de Stichting Vrienden. Zij volgt Tonny de Visscher op als bestuurslid, die na zes jaar van geweldige inzet aftredend is.

 
 

Kom jij ons team versterken?
23-03-2018
Met onze Vriendendiensten hebben we het afgelopen jaar een prachtige ontwikkeling doorgemaakt met de hulp bij MijnJBZ en het Taalpunt. We willen graag doorgroeien en daar kunnen we uw hulp bij gebruiken!

 
 

BeleefTV bij Geriatrie
14-03-2018
Spelletjes, geheugentraining en muziek van vroeger. Op de afdeling Geriatrie van het JBZ is - tot grote vreugde van patiënten - een BeleefTV in gebruik genomen.

 
 

Stressreductietraining hartrevalidatie
14-02-2018
Speciaal voor mensen die een hartinfarct hebben gehad is er een speciale ‘Stressreductietraining’ ontwikkeld door de Hartstichting. Dit is een wetenschappelijk bewezen methode om te leren ontspannen na een hartinfarct en deze training wordt mede dankzij de Stichting Vrienden aangeboden in het JBZ.

 
 

Even wachten hoor dokter!
06-02-2018
Op de polikliniek KNO van de locatie Boxtel staat sinds kort een mooi speelgoedmeubel. Het biedt kinderen een fijne afleiding tijdens het wachten.

 
 

Kijk!
11-01-2018
Kunst verwondert en heelt. De Stichting Vrienden heeft daarom twee vitrinekasten geschonken aan de Tolbrug.

 
 

Fleurig SMC
27-12-2017
Het Sport Medisch Centrum (SMC) van het JBZ zit er weer fleurig bij! Dankzij de Stichting Vrienden is deze locatie aangekleed met kleurrijke bloemsierkunst.

 
 

Busje gearriveerd!
22-12-2017
Hoera! Vandaag is de nieuwe Seniorenbus in gebruik genomen. Eén van de bussen van de Seniorenbus was namelijk dringend aan vervanging toe. Mede dankzij de bijdrage van de Vrienden rijdt vanaf vandaag de nieuwe bus rond in Den Bosch en omgeving.

 
 

Van cupcake naar kinderwagen
20-12-2017
Vandaag hebben studenten van het Koning Willem I College de kinderafdeling van het JBZ flink verwend! De studenten hebben voor het schoolproject ‘Dare to dream’ veel geld opgehaald voor een zelf gekozen goed doel.

 
 

Vriendendiensten zijn verhuisd!
14-12-2017
De Vrienden van de Vriendendiensten zijn verhuisd! De Vriendendiensten zijn nu te vinden bij het nieuwe Voorlichtingscentrum (voorheen Bureau Patiëntencommunicatie) aan de Boulevard van het JBZ, tegenover Patiëntenregistratie. Voorheen zaten de Vriendendiensten vlak achter de infobalie.

 
 

Nuchter relaxen
14-12-2017
De poli bloedafname van het JBZ is recent verbouwd. Daarmee werd het mogelijk een afgeschermde wachtruimte te creëren voor zwangeren die een speciaal onderzoek moeten ondergaan.

 
 

Incasso data 2018 gepubliceerd
14-12-2017
Graag brengen wij u op de hoogte over de incassodata in 2018. Wij hopen ook in het nieuwe jaar weer op uw steun te mogen rekenen.

 
 

Nu zijn ook de kleine bezoekers van de buitenpolis aan de beurt
06-12-2017
In Boxtel, Zaltbommel, Rosmalen en Drunen staan sinds kort speelgoedautomaten. Kinderen krijgen na afloop van hun bezoek een muntje van de dokter waarmee ze gratis een speelgoedje kunnen ‘draaien’.

 
 

Veel (creatieve) cadeaus vanuit PI Vught voor de Kinderafdeling
29-11-2017
Verpleegkundigen van de kinderafdeling en afgevaardigden van de Stichting Vrienden zijn onlangs weer verrast door gedetineerden van de Penitentiaire Inrichting in Vught.

 
 

Vier seizoenen op het MOC
28-11-2017
Het Multidisciplinair Oncologisch Centrum (MOC) heeft de afdeling sfeervoller gemaakt. Dankzij de hulp van de Vrienden heeft het MOC nu een kleurrijk schilderij hangen waar zowel patiënten als personeel van genieten.

 
 

iPads bieden afleiding tijdens dialysebehandeling
16-11-2017
Een dialysebehandeling duurt zo’n 3 tot 5 uur. En dat circa drie keer per week. Om deze tijd te prettiger door te komen heeft de Stichting Vrienden het dialysecentrum acht iPads geschonken.

 
 

Ramon Roerdink winnaar wetenschapsprijs JBZ 2017
09-11-2017
Ramon Roerdink heeft op 8 november jl. de 12e editie van de wetenschapsmiddag JBZ gewonnen. Met zijn onderzoek naar ‘reductie van het aantal prothese infecties’, wist hij de jury te imponeren.

 
 

Secretariaat Stichting Vrienden is verhuisd
08-11-2017
Wij brengen u graag op de hoogte dat het secretariaat van de Stichting Vrienden per 2 november 2017 een nieuw bezoekadres heeft gekregen.

 
 

Als je weet hoe het gaat, is het niet meer zo akelig
07-11-2017
De endoscopieafdeling wil patiënten goed voorbereiden op een scopie-onderzoek door middel van voorlichtingsfilmpjes. Op de endoscopieafdeling voeren de specialismen MDL (Maag-, Darm-, en Leverziekten) en longgeneeskunde endoscopische verrichtingen uit.

 
 

Het Borstcentrum en patienten letterlijk een warm hart toedragen
01-11-2017
Oktober is de maand waarin elk jaar wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. Het Borstcentrum organiseerde op 31 oktober jl. een informatieve én ontspannende avond voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad. De Vrienden dragen dit initiatief (letterlijk) een warm hart toe en waren deze avond aanwezig.

 
 

Trots op... een geslaagde Vriendenavond!
10-10-2017
Bij de Stichting Vrienden zijn we nog even in feeststemming gebleven. Na het Vrienden Gala van afgelopen vrijdag - met een opbrengst van bijna twee ton - was er gisteravond de jaarlijkse Vriendenavond met als thema ’Trots op...’

 
 

Vierde Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis Gala een groot succes
06-10-2017
Het vierde fondsenwervend gala van de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft tijdens een feestelijke avond op vrijdag 6 oktober een bedrag van maar liefst € 199.850,- opgebracht. Het geld wordt besteed aan projecten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, die als doel hebben het welzijn van patiënten en hun naasten te vergroten.

 
 

Kijk daar!
28-09-2017
Op de boulevard van Jeroen Bosch Ziekenhuis hangt sinds kort een prachtig nieuw doek van de Stichting Vrienden. Op het doek staan projecten afgebeeld die (mede) dankzij de Vrienden zijn gerealiseerd.

 
 

Busje komt zo
20-09-2017
Op dinsdag 19 september heeft Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis het contract met Stichting Seniorenbus ondertekend. Hiermee dragen de Vrienden bij aan een nieuwe bus die in december 2017 wordt onthuld.

 
 

Binnentuin voor terminale patienten
14-09-2017
Veel terminale patiënten hebben de wens om zo vaak als mogelijk naar buiten te gaan. Door de komst van de binnentuin bij de afdeling geriatrie kunnen deze patiënten naar buiten in een fijne tuin.

 
 

Vriendendiensten ondersteunen ook bij het nieuwe Taalpunt
07-09-2017
In Nederland hebben er 2,5 miljoen mensen grote moeite met lezen en schrijven. Daarom is 5 september jl. het Taalpunt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis geopend, waar ook vrijwilligers van de Vriendendiensten hun hulp aanbieden.

 
 

Veel interesse voor de Stichting Vrienden tijdens de 55+ beurs
27-07-2017
Tijdens de 55+ beurs - In de Roos - in Den Bosch, heeft de Stichting Vrienden zichzelf van de beste kant laten zien. Met een team van ziekenhuismedewerkers en vrijwilligers was Stichting aanwezig met een stand om bezoekers te informeren over de Vrienden en de Vriendendiensten.

 
 

Handbikebattle 2017; Overwinnen!
12-07-2017
Na een week vol emoties hebben de Tollbridge-bikers een prachtige prestatie neergezet. Op 22 juni hebben (oud-)revalidanten van de Tolbrug een parcours van 20 kilometer afgelegd en hebben daarmee de berg in het Oostenrijkse Kaunertal getrotseerd.

 
 

Infographic: jaaroverzicht 2016
23-06-2017
Afgelopen mei publiceerden we het jaardocument met daarin de financiele cijfers en overzichten van alle gerealiseerde projecten in 2016. We begrijpen dat het niet voor iedereen even aantrekkelijk is een dergelijk document volledig door te lezen. Daarom presenteren wij u een infographic waarin u de belangrijkste cijfers in een beknopt overzicht kunt lezen.

 
 

Stralende verpleegkundige neemt 754,68 euro in ontvangst
22-06-2017
Tijdens de talentenavond Star On Stage hebben leerlingen van het Cambium College in Zaltbommel geld ingezameld voor de kinderafdelingen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De avond werd georganiseerd door zeven studenten van de HAN en SOS-Star On stage.

 
 

Gedetineerden Vught lopen voor zieke kinderen
17-06-2017
Eerder dit jaar spaarden ongeveer 100 gedetineerden van de PI Vught een bedrag van 1360 euro bij elkaar voor de aanschaf van nieuwe iPads voor de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De gedetineerden bleven doorgaan met hun acties en afgelopen Pinksteren organiseerde een sponsorloop welke geld opleverde voor nog meer iPads.

 
 

Extra gevoel van veiligheid door een druk op de bel
16-06-2017
De komende jaren wil de Stichting Vrienden speciale aandacht geven aan projecten die het verblijf van (kwetsbare) patienten in ons ziekenhuis aangenamer maken. De werkgroep kwetsbare ouderen is deze uitdaging aangegaan en met een goede oplossing gekomen!

 
 

MijnJBZ Vriendendiensten nu ook in Boxtel!
14-06-2017
Vanaf januari 2017 bieden vrijwilligers van de Vriendendiensten ondersteuning aan patiënten bij het gebruik van MijnJBZ. Na een succesvol verlopen periode op de hoofdlocatie in Den Bosch, zijn de vrijwilligers nu ook gestart in Boxtel.

 
 

Maak kennis met onze vrijwilligers
02-06-2017
Vorig jaar is de Stichting Vrienden gestart met het initiatief Vriendendiensten. Hier geven vrijwilligers, patienten en bezoekers in het ziekenhuis ondersteuning bij het gebruik van MijnJBZ. Op de website kunt u vanaf nu zien wie de vrijwilligers zijn.

 
 

Jaardocument 2016 gepubliceerd
18-05-2017
Graag willen wij u er op attenderen dat het Jaardocument 2016 op onze website is gepubliceerd.

 
 

Presents from prisoners: ipads en headphones uit Vught
21-04-2017
Gisteren was het een bijzondere dag. De Stichting Vrienden mocht ipads en headphones voor de Kinderafdeling in ontvangst nemen. De gevers een groep gedetineerden van de penitentiaire inrichting in Vught.

 
 

Afleiding met de JBZ Luisterroutes
20-04-2017
Hoe kan je de zinnen verzetten van zowel patiënten als bezoekers van het JBZ? Met de nieuwe app ‘De Opname | JBZ Luisterroutes’.

 
 

Plezier hebben door samen te bewegen
30-03-2017
Geriatrische patienten zijn steeds minder mobiel en krijgen vaak te weinig prikkels om te blijven bewegen. Annie van den Berg van afdeling Geriatrie heeft na het deelnemen aan de workshop - bewegen aan tafel - haar naaste collegas en patienten laten kennis maken met deze activiteit.

 
 

Interview vrijwilligers Vriendendiensten, Joop en Margit
30-03-2017
Met de komst van MijnJBZ hebben patienten overal makkelijk inzicht in hun ziekenhuisgegevens. Om iedereen wegwijs te maken in MijnJBZ, zijn er de vrijwilligers van de Stichting Vrienden JBZ. Onder de naam Vriendendiensten informeren zij patiënten over het bestaan van MijnJBZ.

 
 

Wanddecoratie op de verpleegafdeling cardiologie A2
19-03-2017
De witte wanden op de cardiologie afdeling werden met de dag witter in de ogen van veel medewerkers op de verpleegafdeling cardiologie A2. Volgens hen moest er een manier zijn om de afdeling voor patiënten op te fleuren.

 
 

Fiscale aftrekbaarheid
16-03-2017
In deze periode van het jaar kunt u uw belastingaangifte doen. De Stichting Vrienden is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw giften onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn.

 
 

Wisseling van de wacht
09-03-2017
Per 1 maart jl. is Lian van Iersel de nieuwe bestuurssecretaris en aanspreekpunt van de Stichting Vrienden. Hiermee volgt zij Trudy Lemmers op die jarenlang het vertrouwde gezicht was voor de Vrienden.

 
 

Handen van zorg in kunstwerk op verpleegafdeling oncologie
02-03-2017
Vanaf begin februari hangen er fotografische kunstwerken met de titel Handwerk op de gang van de verpleegafdeling oncologie op C5. Beeldend kunstenaars hebben in kader van hun Artist in Residence een verpleegkundige van oncologie gevolgd tijdens haar werkzaamheden.

 
 

Van een saaie ingang naar een prettig welkom
23-02-2017
De entree van de buitenpoli in Rosmalen was saai, erg saai. Onder andere de vitrines aan de linkerkant konden een stuk aantrekkelijker gemaakt worden. Dit is gelukt door de nieuwe XL-print.

 
 

Kinderafdeling blij verrast met schenking speelgoedauto's
15-02-2017
Een wagen volgeladen met speelgoedauto's reed maandagmiddag de Kinderafdeling op. Stichting Awareness schonk 60 felgekleurde, grafisch bestuurbare speelgoedauto's aan de Stichting Vrienden JBZ.

 
 

Heart pillow voor borstkankerpatienten in het JBZ
09-02-2017
Patienten die een operatie voor borstkanker hebben ondergaan, ondervinden vaak lichamelijk ongemak na de operatie. De behandelde borst of oksel is extra gevoelig. Daarom wordt aan deze patienten een handgemaakt heart pillow aangeboden.

 
 

Speelgoedautomaten op poli KNO en priklab
05-01-2017
Op de poli KNO en het priklab van het JBZ staan sinds het begin van het nieuwe jaar heuse speelgoedautomaten. Jonge patienten krijgen na afloop van hun bezoek aan de dokter een speciaal muntje, waarmee ze een gratis cadeautje kunnen draaien.

 
 

Tapijt voor Vrede op de boulevard in het JBZ
21-12-2016
Beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk legt op vrijdag 23 december 2016 van 11:00 tot 17:00 uur een Tapijt voor Vrede in het JBZ. Zij doet dit samen met vluchtelingen en nodigt iedereen uit om mee te bouwen. Dit kunstinitiatief is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het JBZ.

 
 

Medewerkers JBZ geven aan (om) de Stichting Vrienden
19-12-2016
De medewerkers van het ziekenhuis hebben vlak voor de kerst hun betrokkenheid uitgedrukt in een prachtig bedrag voor de Stichting Vrienden. De Vrienden mochten maarliefst 773,75 euro ontvangen aan donaties van de medewerkers tijdens het kerstmoment.

 
 

Incassodata 2017
14-12-2016
Graag brengen wij u op de hoogte over de incassodata in 2017. Wij hopen ook in het nieuwe jaar weer op uw steun te mogen rekenen.

 
 

Vriendendiensten - hulp bij het gebruik van MijnJBZ
12-12-2016
In juni 2016 heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis, MijnJBZ geintroduceerd als onderdeel van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Op maandag 12 december start een groep vrijwilligers van de Stichting Vrienden met het bieden van hulp bij het gebruik van MijnJBZ.

 
 

Bestuurswisseling Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis
01-12-2016
Tijdens de bestuursvergadering op 15 november jl. heeft Marc-Antony Taminiau afscheid genomen als bestuurslid. Daarnaast kunnen wij u mededelen dat Kurt Verhees in oktober is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Vrienden JBZ.

 
 

Warmtematrassen maken het verschil
30-11-2016
Op twee Hart Catheterisatie Kamers (HCK) van het JBZ zijn vorige week fijne warmtematrassen in gebruik genomen. De matrassen zorgen ervoor dat de patienten die een hartkatheterisatie of een dotterbehandeling moeten ondergaan voortaan behaaglijk op de behandeltafel kunnen liggen.

 
 

Wetenschapsprijs JBZ 2016 voor Nina Tel-Karthaus
18-11-2016
Op 9 november jl. heeft de 11e editie van de wetenschapsmiddag plaatsgevonden. Winnaar van de wetenschapsmiddag 2016 is geworden Nina Tel-Karthaus met haar onderzoek naar: Objectieve plausibiliteitscheck van schildklier testuitslagen.

 
 

Kwart auto helpt bij het (opnieuw) leren sturen en schakelen
16-11-2016
In Revalidatiecentrum Tolbrug, onderdeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, is maandag 14 november een kwart auto in gebruik genomen. De auto is bedoeld voor een specifieke groep revalidanten.

 
 

Mytylschool Gabriel neemt schuiftafeltennistafels in gebruik
09-11-2016
Vakgroep Bewegen en Sport mytylschool Gabriel, onderdeel van kinderexpertisecentrum Atlent heeft sinds het begin van dit schooljaar de nieuwe schuiftafeltennistafels in gebruik genomen.

 
 

Onthulling herdenkplek voor overleden kinderen
03-11-2016
Woensdag 2 november is in het Jeroen Bosch Ziekenhuis een herdenkplek voor kinderen die in het ziekenhuis zijn overleden onthuld. De herdenkplek is een initiatief van de afdeling verloskunde en de vakgroep geestelijke verzorging.

 
 

Veel interactie tijdens de jaarlijkse Vriendenavond
26-10-2016
Maandag 24 oktober jl. heeft weer de jaarlijkse Vriendenavond plaatsgevonden. Afgelopen april 2016 organiseerde de Stichting Vrienden ook een Vriendenavond met als thema: Op de koffie bij. Deze keer was de Vriendenavond weer traditioneler van opzet met als thema: Nieuwe vrienden maken - met daar bijbehorend een aantal verrassende onderdelen.

 
 

Eerste speelelementen voor onze kleine bezoekers in Drunen
24-10-2016
Vanaf 31 oktober 2016 biedt het JBZ in Drunen gespecialiseerde ziekenhuiszorg dichtbij. Patienten kunnen er terecht voor bloedprikken, rontgenfotos, echos, fundusfotografie en hartfilmpjes.

 
 

29 en 30 oktober, jaarlijkse Vincentius speelgoedbeurs
30-09-2016
In de herfstvakantie is er voor de jongste onder ons, voor de 22ste keer Vincentius speelgoedbeurs. De opbrengst van de beurs wordt besteed aan kinderprojecten in Den Bosch en omgeving. Ook de Stichting Vrienden JBZ heeft al vele jaren op een rij in de opbrengst mogen delen.

 
 

Fleurige aankleding ingang Dialyseafdeling
07-09-2016
Patienten die op de dialyseafdeling komen, komen hier gemiddeld 3x per week en dat vaak meerdere jaren achter elkaar. Een mooie aankleding op de afdeling kan bijdragen op de gemoedsrust van de patienten.

 
 

Samen verlichten we onderzoek op de afdeling radiologie
25-08-2016
Jaarlijks ontvangt het borstcentrum op de afdeling radiologie meer dan 1200 patienten die verwezen worden met een afwijking in de borst. Op de afdeling radiologie worden beeldvormende / diagnostische onderzoeken verricht die voor de patient vaak erg spannend zijn.

 
 

Antislipsokken een succesvol project
11-08-2016
Sommige projecten die bij de Stichting Vrienden aangevraagd worden, lopen soms over een langere termijn. Een voorbeeld van een project zijn de antislipsokken. Twee jaar na de invoering kunnen we melden dat dit een zeer succesvol project is en nationaal veel aandacht heeft gewekt.

 
 

Dansvoorstelling Schwanensturm op voorplein JBZ
04-08-2016
Filmopname van de dansvoorstelling Schwanensturm gemaakt door de ORVA Media op donderdag 14 juli 2016 op het voorplein van het JBZ. Deze voorstelling is georganiseerd door de kunstcommissie JBZ en mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden JBZ.

 
 

Tv-scherm voor patienten vaatlaboratorium
14-07-2016
Liggend op een operatietafel, starend naar het saaie plafond en rustig wachten tot de ingreep voorbij is, dat is iets wat veel mensen zullen herkennen. Vaatchirurg Olivier Koning en zijn collega’s bedachten dat hier wel eens verandering in mocht komen en kwamen met een origineel idee bij de Stichting Vrienden.

 
 

Relaxstoelen zorgen voor extra comfort op Cardiologieafdeling
11-07-2016
Op de verpleegafdeling A2-Noord Cardiologie zijn onlangs drie nieuwe relaxstoelen gekomen. De stoelen zijn zeer makkelijk te bedienen en verplaatsbaar, en voor alle patienten beschikbaar om te rusten en in te slapen.

 
 

Communicanten Parochie Maaspoort, zamelen geld in voor ATLENT
23-06-2016
Tijdens de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie, hebben communicanten van de Parochie Maaspoort geld ingezameld voor Kinderexpertisecentrum ATLENT.

 
 

Jaardocument 2015 gepubliceerd
23-06-2016
Graag willen wij u er op attenderen dat het Jaardocument 2015 op onze website is gepubliceerd.

 
 

Informatie incasso juni 2016
16-06-2016
Volgende week zal weer de maandelijkse incasso plaatsvinden. Deze maand gaat de Stichting Vrienden over op een nieuw administratiesysteem en hier willen wij u graag van op de hoogte brengen.

 
 

Lente doet intrede in binnentuin afdeling Geriatrie
02-06-2016
Wanneer de zon zich vaker laat zien en de temperaturen weer wat aangenamer worden, is het tijd om lekker naar buiten te gaan en te gaan genieten van het heerlijke weer.

 
 

Wereldrecord brengt 6459 euro op
17-05-2016
Zondag 15 mei is in Vinkel het wereldrecord duur vissen gevestigd met 168 uur. Een week (bijna) niet slapen en alleen maar vissen leverde het bedrag van 6459 euro op dat besteed zal worden aan het onderzoek naar prostaatkanker.

 
 

Wereldrecordpoging duurvissen van start
09-05-2016
Bij de Slothoeve Vijver in Vinkel is zondagavond 8 mei om 19.00 de wereldrecordpoging duurvissen van start gegaan. 168 uur vissen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker. In dit nieuwsartikel doen we namens de Stichting Vrienden verslag van de recordpoging.

 
 

Chirurgie fietslabyrint, fietsen door Londen en Parijs
03-05-2016
Recreatief bezig zijn, de gedachten even kunnen verzetten en over iets leuks kunnen praten. Op A7 Chirurgie zijn ze dolblij met het nieuwe fietslabyrint waar de patienten sinds enige tijd gebruik van kunnen maken.

 
 

Maak kennis met...
28-04-2016
Wanneer u in het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt is er grote kans dat u begroet wordt door deze dames. Gerdie van den Berk en Emmy Gilhuys heten u van harte welkom in het ziekenhuis namens de Stichting Vrienden.

 
 

De Tolbrug - daar zit muziek in
21-04-2016
Dat muziek goed is voor het genezingsproces dat is uit verschillende onderzoeken wel gebleken. Het revalidatiecentrum van het JBZ de Tolbrug speelt hier op een muzikale wijze op in.

 
 

Ontwikkelingen bij de Stichting Vrienden
07-04-2016
Op 31 maart jl. heeft Ank Mulder afscheid genomen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en daarmee ook van de Stichting Vrienden. Ank is gaan genieten van haar welverdiende pensioen. Ook hebben we het aantal van 1300 vrienden bereikt!

 
 

Birth of life fotos, afdeling verloskunde
31-03-2016
Universeel, kwetsbaar, rauw en puur. Aan de muren van de afdeling verloskunde (A5 noord) hangt sinds kort een serie bijzondere fotos van pasgeboren babys.

 
 

Interessante gesprekken tijdens Vriendenavond - Op de koffie bij
24-03-2016
Op 23 maart is de jaarlijkse Vriendenavond gehouden met als thema: Op de koffie bij. Tijdens deze avond vonden er vijf verschillende sessies plaats met verschillende themas. De Vriendenavond had een andere opzet dan de afgelopen jaren, waarbij onze Vrienden een actieve rol hadden in de invulling van de avond.

 
 

Wereldrecordpoging duurvissen in strijd tegen prostaatkanker
18-03-2016
In de strijd tegen prostaatkanker is er door het Karperteam Slothoeve een bijzonder initiatief aangekondigd. Van 8 tot en met 15 mei zullen zeven vissers een wereldrecordpoging duurvissen doen, 7 dagen en 7 nachten vissen in de Slothoeve Vijver in Vinkel.

 
 

Warm gebaar voor afdeling Oncologie
10-03-2016
Opnieuw werden de Vrienden dezer dagen verrast met een bijzondere gift van de echtgenoot van een onlangs overleden patiente.

 
 

Poli Geriatrie sfeervol ingericht
03-02-2016
Hoe sfeerverhogend planten kunnen zijn is sinds kort te zien op de poli Geriatrie.

 
 

Verrassende fotos poli Interne
03-02-2016
-De stad laat zich zien- dat is het thema dat fotograaf Frans Artz koos voor een serie van 10 fotos die sinds kort de wanden sieren van de poli Interne.

 
 

Bijzondere gift voor kinderprojecten
21-01-2016
Het nieuwe jaar begon voor de Vrienden op een verrassende wijze. Er werd een enveloppe afgegeven met daarin een bedrag van 250,- euro bestemd voor de kinderprojecten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 
 

Piet-Hein Buiting nieuw bestuurslid Vrienden
21-01-2016
Tijdens de Bestuursvergadering van de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis op 19 januari 2016, is Piet-Hein Buiting als nieuw bestuurslid toegetreden. Piet-Hein volgt hiermee Peter Langenbach op.

 
 

Vriendengift
07-01-2016
Onlangs vierde de heer Jan Vermue, een van onze Vrienden, zijn 40-jarig dienstjubileum.

 
 

Fotos Weerloos Waterland sieren Geriatrische afdelingen
21-12-2015
Op de polikliniek en units van de Geriatrie zijn fotos gekomen van kunstenares Karin Jonkers. Weerloos Waterland is een serie fotos waarin de rivier de Dommel 365 aaneengesloten dagen is gefotografeerd.

 
 

Unieke natuurfotos van anesthesist David Pattyn
09-12-2015
Wanneer zijn handen niet aan de operatietafel zijn, dan zijn ze wel aan de knoppen van zijn fotocamera. Anesthesioloog David Pattyn reist de hele wereld over voor het maken van prachtige natuurfotos.

 
 

iPads voor patientenvoorlichting, afdeling Gynaecologie
25-11-2015
In het dagelijks gebruik is het nog even wennen, maar wat zijn ze op de Gynaecologieafdeling blij met de nieuwe iPads die dankzij de Stichting Vrienden konden worden gekocht.

 
 

Wetenschapsprijs JBZ voor Jamie Meekelenkamp
24-11-2015
Afgelopen woensdag 11 november heeft de 10e editie van de Wetenschapsmiddag plaatsgevonden. Winnaar van deze middag met de beste e-poster pitch, was Jamie Meekelenkamp.

 
 

Vertrek Peter Langenbach uit Bestuur Stichting Vrienden
18-11-2015
Tijdens een informeel samenzijn heeft Peter Langenbach afscheid genomen als bestuurslid van de Stichting Vrienden JBZ.

 
 

Herdenkplek voor overleden kindjes in het JBZ
09-11-2015
In de komende periode zal er dankzij een samenwerking tussen de afdeling Verloskunde, Geestelijke verzorging en de Kunstcommissie JBZ een herdenkplek voor overleden kinderen in het JBZ gerealiseerd worden.

 
 

De jarige trakteert op een groot cadeau
05-11-2015
Een lekkere fles wijn, een doosje bonbons of een mooie bos bloemen. Iemand die jarig is ontvangt vaak leuke cadeaus. Een anonieme gever besloot voor zijn 65e verjaardag iets anders te gaan doen met zijn verjaardagscadeau.

 
 

Speels vormgegeven wand, wachtkamer poli Kindergeneeskunde
29-10-2015
Op de polikliniek Kindergeneeskunde is een grote wand in de wachtkamer opnieuw vormgegeven. Met een prachtig ontwerp van kunstenaar Gerard de Bruyne heeft de wachtkamer een gezellige uitstraling gekregen.

 
 

Feestelijke opening familiewachtruimte Cardiologie JBZ
22-10-2015
Tijdens een feestelijke bijeenkomst is door Kurt Verhees, directeur van Autobedrijf Van den Udenhout, de familiewachtruimte op de Cardiologieafdeling geopend.

 
 

Incassodata
21-10-2015
Hier vindt u de incassodata voor 2016.

 
 

Bestuurswisseling Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis
08-10-2015
Tijdens een speciale bestuursvergadering van de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis vond er op 6 oktober 2015 een bestuurswisseling plaats.

 
 

Warm nestje voor te vroeg geboren baby's
05-10-2015
Een aantal weken te vroeg geboren, nog zo klein en kwetsbaar en de lichamelijke bescherming van je moeder ben je kwijt. Op de couveuseafdeling werken ze daarom met nestjes, een hulpmiddel dat wordt gebruikt om de kinderen zo comfortabel mogelijk neer te leggen om de groei te bevorderen.

 
 

Nieuwe ronde, nieuwe projecten
30-09-2015
Twee keer per jaar krijgt iedere afdeling de mogelijkheid om bij de Stichting Vrienden unieke projecten of benodigdheden aan te vragen die het comfort van de patiënt verhogen. Deze ronde zijn er maar liefst veertig aanvragen toegewezen.

 
 

Patientenborden en welkomsttasjes op verpleegafdeling Neurologie
15-09-2015
Op de verpleegafdeling Neurologie (C7 Noord en Zuid) hangen sinds kort op alle eenpersoonskamers patientenborden. Naast de patientenborden staat er straks voor iedere patient op de afdeling een welkomsttasje klaar. Deze borden en tasjes zijn mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 
 

Afdeling Nefrologie gaat voor transparantie
14-09-2015
Op de afdeling Nefrologie is onlangs, een groot nieuw folderrek geplaatst. Het rek is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden en is komen te hangen op een mooie centrale plaats op de afdeling, bij de koffiehoek.

 
 

Niet buiten spelen, maar geld ophalen voor zieke mensen
07-09-2015
Bij de Stichting Vrienden worden we regelmatig verrast door bijzondere initiatieven. Iris Denie en Nina Schel beiden 11 jaar jong, hebben met het maken en verkopen van loom sieraden (oorbellen en armbandjes), geld ingezameld voor het ziekenhuis.

 
 

Wie het kleine niet eert
02-09-2015
Begin september heeft Dorothe van Logten namens de afdeling Orthopedie een nieuwe haarwasbak in ontvangst genomen.

 
 

‘Helende’ foto’s voor Tolbrug
19-08-2015
Sinds kort hangen er drie prachtige natuurfoto’s in Tolbrug Kliniek.

 
 

100 Lego-pakketten voor Kinderafdeling
21-07-2015
De Kinderafdeling van het JBZ werd door de Stichting A-wareness verrast met 100 Lego-pakketten. Joyce en Monique, de pedagogisch medewerkers van de afdeling die de pakketten in ontvangst namen, zijn er enorm blij mee.

 
 

Dialysecentrum aangekleed met fotos van Ger van Beek
21-07-2015
Een afdeling die huiselijk is aangekleed en warmte uitstraalt geeft patienten een prettig gevoel, aldus Sjan van Son, verpleegkundig coordinator in het Dialysecentrum van het JBZ.

 
 

Prachtige gift voor C5-Zuid
14-07-2015
Onlangs is na een lang verblijf op afdeling C5-Zuid een patiente overleden. Tijdens de afscheidsdienst in de kerk heeft haar echtgenoot een spontane oproep gedaan voor een donatie aan deze afdeling, waar zijn vrouw zo liefdevol was verpleegd.

 
 

Feestelijke overdracht racerunners
09-07-2015
Vanmiddag vond in ATLENT Kinderexperticecentrum de feestelijke overdracht plaats van 8 racerunners.

 
 

Vriendenavond in teken van 'kwetsbare oudere'
09-07-2015
Ruim 100 Vrienden kwamen op 7 juli naar het ziekenhuis voor de jaarlijkse Vriendenavond met als thema Aandacht voor de oudere patient in ons ziekenhuis.

 
 

Helende muziek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis
27-05-2015
In de maand mei speelt Chavah Lichtenberg op de woensdagochtend en de vrijdagmiddag op de vleugel bij de kapel op de boulevard.

 
 

Hoe voelt het om oud te zijn?
13-05-2015
Hoe goed het ook wordt uitgelegd, begrijpen hoe het is om oud(er) te zijn, is voor een verpleegkundige lastig voor te stellen. Met het GERT-ouderdomssimulatiepak kunnen zij vanaf heden ervaren hoe het voelt om oud te zijn.

 
 

Den Bosch in beeld op afdeling C5-Noord
13-05-2015
Op C5-Noord liggen veel oudere patiënten die langer opgenomen zijn of vaak terug moeten komen.

 
 

Wasbak voor afdeling C5 Noord
07-05-2015
Fris gewassen haren geven een fijn gevoel, zeker als je ziek bent.

 
 

Speelgoedkoffer voor kinderen van jonge ouders met kanker
07-05-2015
Op afdeling C5 Zuid verblijven regelmatig jonge ouders waarbij kanker wordt geconstateerd. De behandeling die deze jonge mensen moeten ondergaan heeft impact op het hele gezin.

 
 

Antislipsokken in het Jeroen Bosch Ziekenhuis
07-05-2015
Voor patienten waarvan de voeten worden gezwachteld, is het vaak onmogelijk om de eigen schoenen te dragen. Hierdoor ontstaat er een grote kans op uitglijden en vallen.

 
 

Jaardocument 2014
06-05-2015
Graag maken wij u er op attent dat ons Jaardocument 2014 op onze website is gepubliceerd.

 
 

Datumoverzicht incasso
05-05-2015
Onze automatische incasso vindt elke 25e van de maand plaats. Als de 25e in een weekend valt of op een feestdag, dan wordt de incasso een of twee dagen later uitgevoerd.

 
 

Derde Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis Gala brengt € 150.000 op
24-03-2015
Op zaterdag 21 maart 2015 vond voor de derde maal het Gala van de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis plaats. Deze feestelijke avond, die werd gepresenteerd door tv-persoonlijkheid Nicolette van Dam bracht € 150.000,- euro op.

 
 

Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft nieuwe website
23-03-2015
Op 17 maart ging onze geheel vernieuwde website de lucht in. Een totaal nieuwe uitstraling nodigt de digitale bezoeker uit een kijkje te nemen in de vele projecten die de Stichting in de afgelopen vijf jaar heeft gerealiseerd. Projecten die het verblijf van patiënten en bezoekers in het ziekenhuis wat aangenamer maken.

 
 

Uitreiking cheque aan winnend team BLOOM
19-03-2015
Donderdag jl. reikte Jan Karel van der Staay, voorzitter van de Stichting Vrienden, een cheque van 1.500 euro uit aan Peter Langenbach en Marjolein Schouten van team E, dat deze ronde als winnaar uit de bus kwam.

 
 

USB-sticks voor couveuse- en kraamafdeling
18-03-2015
Vanmorgen zijn door Peet Hofmans van IT-products en Trudy Lemmers van de Stichting Vrienden JBZ 100 USB-sticks aangeboden aan Sandra van Limpt, verpleegkundige van de Couveuse- en Kraamafdeling.

 
 

Prachtige gift
17-03-2015
Van een zeer tevreden patiënt ontvingen wij een prachtige gift van 300 euro. Het bedrag is bestemd voor de incontinentiezorg op de afdeling Urologie.

 
 

Slim milieuscherm op gevel Jeroen Bosch Ziekenhuis
16-03-2015
Met een druk op de rode knop onthulden gedeputeerde B. Pauli en Peter Langenbach, lid van de Raad van Bestuur van het JBZ, op 3 februari een slim milieuscherm aan de voorgevel van het ziekenhuis.

 
 

Leuke verrassing!
15-03-2015
Via de Benefits van het JBZ kunnen JBZ-medewerkers bij de Harense Smid met korting kopen. Afgelopen jaar had de Harense Smid een spaaractie.

 
 

De projecten die de komende maanden zullen worden gerealiseerd
14-03-2015
Tweemaal per jaar kunnen medewerkers in het ziekenhuis bij de Stichting Vrienden projecten indienen die het welbevinden van patiënten en bezoekers ten goede komt. In overleg met de Raad van Bestuur worden aan de hand van deze lange wensenlijst prioriteiten vastgesteld.

 
 

Jaarlijkse Vriendenavond
12-03-2015
Als Vriend ontvangt u naast onze digitale Nieuwsbrief ook een uitnodiging voor onze jaarlijkse Vriendenavond. Dit jaar zal deze plaatsvinden op dinsdag 7 juli a.s. van 19.00 – 21.00 uur in het Auditorium van ons ziekenhuis. Uiteraard ontvangt u hiervoor nog een persoonlijke uitnodiging, maar noteert u al vast de datum in uw agenda?

 
 

Patiënten Jeroen Bosch Ziekenhuis verwend door restaurant Noble
02-03-2015
Hoewel de Kerstperiode voor velen een gezellige tijd is, thuis, met familie of vrienden, geldt dat niet voor iedereen. Met name niet voor degenen die tijdens de feestdagen in het ziekenhuis verblijven. Om ook voor hen het verblijf tijdens de feestdagen iets te veraangenamen, zorgt restaurant Noble op 1e Kerstdag voor onze patiënten voor een lekkernij bij de koffie.

 
 

Ingebruikname van sfeervolle familiekamer op afdeling Geriatrie
02-03-2015
Op maandag 1 december werd de familiekamer op de verpleegafdeling Geriatrie officieel in gebruik genomen.

 
 

‘Zon’ op poli Gynaecologie
02-03-2015
'Land van de rijzende zon', dat is de titel van het schilderij van kunstenares Ineke van Schijndel.

 
 

Nieuwe voorlichtingsfilmpjes op kinderwebsite
02-03-2015
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis vindt het belangrijk om kinderen op een eigentijdse wijze voor te lichten. Dankzij de Stichting Vrienden bestaat de kinderwebsite www.halloziekenhuis.nl

 
 

Gratis WIFI in hele ziekenhuis!
02-03-2015
Dit jaar is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan.

 
 

Zesde racerunner voor ATLENT
02-03-2015
Dankzij een belangrijke gift van de Pasman Stichting kan er een zesde racerunner worden aangeschaft voor Kinderexpertisecentrum ATLENT. De racerunners worden gebruikt tijdens de gymles en voor revalidatiedoeleinden, waardoor de conditie van de kinderen verbeterd wordt.

 
 

Fijne afleiding tijdens dialyse
02-03-2015
Patiënten die dialyseren zijn vaak (soms wel 3 x per week) in het ziekenhuis te vinden. Om de tijd die zij daar doorbrengen wat te veraangenamen zijn er gastvrouwen en een gastheer op de afdeling aanwezig die allerlei activiteiten met de patiënten ondernemen.

 
 

Golfclub Haverleij opnieuw in actie voor JBZ
02-03-2015
GolfClub BurgGolf Haverleij 's-Hertogenbosch heeft zich in het afgelopen jaar opnieuw ingezet voor de Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De actie werd ondersteund door de plaatselijke Plus-winkel.

 
 

Tekeningen sieren de poli Kindergeneeskunde
02-03-2015
Op heel veel plaatsen in het ziekenhuis waar kinderen komen, zijn de tekeningen van Gerard de Bruyne te vinden. De bijzondere lijntekeningen vormen zo voor de kinderen een stukje herkenning.

 
 

Poli Cardiologie brengt de natuur naar binnen
02-03-2015
De spreekkamers op de poli Cardiologie waren nogal somber. Reden voor Annemiek Berkelmans (hartfalenverpleegkundige), en haar collega’s Piet Miske en Don Jaftoran een aanvraag in te dienen bij de Vrienden.

 
 

Bloemen voor locatie Boxtel
02-03-2015
Roosjes verwelken, scheepjes vergaan, maar de bloemen in Boxtel blijven gelukkig nog even staan. Met dit oude poesiealbumversje reageerden de medewerkers van de locatie Boxtel op de vrolijke aankleding van enkele balies.

 
 

Helden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis
02-03-2015
Een bezoekje aan de Spoed Eisende Hulp gaat voor veel kinderen gepaard met angst en tranen. Medewerkers willen dat kinderen de SEH met een glimlach verlaten en in hun omgeving trots kunnen vertellen hoe dapper zij zijn geweest.

 
 

Aangename afleiding op afdeling Endoscopie
02-03-2015
Als patiënten voor een onderzoek naar het ziekenhuis komen en enige tijd op hun beurt moeten wachten, zijn ze vaak wat nerveus. Daarbij is er vaak een verschil van beleven tussen de objectieve wachttijd en de subjectieve tijdbeleving van de patiënt.

 
 

Gulle gift van de Vincentius Vereniging
02-03-2015
Eind oktober organiseerde de Vincentius Vereniging voor de 20e maal de jaarlijkse tweedehands speelgoedbeurs. En ieder jaar is dat weer - zo kort voor de feestdagen - een aantrekkelijke manier om voor een klein prijsje een leuk stuk speelgoed te bemachtigen.

 
 

Unieke samenwerking Jeroen Bosch Ziekenhuis en kinderen
02-03-2015
Op woensdag 19 november heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis, samen met 21 vooraanstaande bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren, aangekondigd dat ze een Raad van Kinderen gaat instellen. Een Raad van Kinderen onderzoekt strategische dilemma’s en geeft advies over mogelijke oplossingen.

 
 

Restaurant Noble gaat zich actief inzetten voor patiënten JBZ
02-03-2015
Restaurant Noble gaat Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis steunen om het verblijf van patiënten in het ziekenhuis te veraangenamen.

 
 

Muzikale zondagochtend op de GAAZ
02-03-2015
Zondag 9 november was het weer zover. Dankzij steun van de Stichting Vrienden trad het muzikaal duo Dubbel Rauh voor de tweede keer op de Geriatrische Afdeling van ons ziekenhuis.

 
 

BLOOM omarmt project Antislipsokken
02-03-2015
Begin dit jaar hebben 72 medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de ZANOB en het Radboudumc meegedaan aan de pilot van Bloom; een serious game waarin iedere deelnemer kon laten zien hoe patiëntgericht hij/zij is.

 
 

Feestelijke ingebruikname van twee Vriendenprojecten op functiea
02-03-2015
Op 20 oktober jl. werden de projecten ‘Aangenaam fietsen in het JBZ’ en ‘Afleiding in het donker’ op de functieafdeling Cardiologie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis feestelijk in gebruik gesteld.

 
 

Lezing Historische Commissie Jeroen Bosch Ziekenhuis
02-03-2015
Dit jaar is het 12½ jaar geleden dat de fusie tussen het Bosch Medicentrum en het Carolus-Liduina Ziekenhuis tot stand kwam en beide ziekenhuizen verder gingen onder de naam Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 
 

Een speelgoedparadijs voor een kleine prijs
02-03-2015
De leukste en gezelligste tweedehands speelgoedbeurs, die door Vincentius Vereniging wordt gehouden, vindt dit jaar voor de 20ste keer plaats. Van speelgoed voor stoere grote jongens tot speelgoed voor lieve kleine meisjes; bij de Speelgoedbeurs vindt u een divers aanbod.

 
 

Jan Karel van der Staay nieuwe voorzitter Stichting Vrienden
14-10-2014
Jan Karel van der Staay is op 8 oktober aangetreden als nieuwe voorzitter van de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hij neemt het stokje over van Els van Breda Vriesman, die na vijf jaar voorzitterschap het bestuur heeft verlaten.

 
 

Kunstwerk Renée van Leusden onthuld
12-09-2014
Op vrijdag 12 september hebben Els van Breda Vriesman, voorzitter Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis en Peter Langenbach, lid Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis het kunstwerk ‘Vrijheid’ van de Bossche kunstenares Renée van Leusden onthuld. Het kunstwerk, dat is geschonken door de Raad van Bestuur en de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis, staat in de verbindingsgang tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Instituut Verbeeten.

 
 

Kangoeroevestjes voor couveuseafdeling
11-09-2014
Op feestelijke wijze vond vanmorgen op de couveuseafdeling A5 Zuid de officiële overhandiging plaats van een vijftal kangoeroevestjes. Uit handen van de dames van Gio Couffures en Magnifiek en Peter Langenbach nam Trudy de Jonge het eerste exemplaar in ontvangst.

 
 

Stichting Vrienden blij met gift
11-09-2014
Met enige regelmaat ontvangt de Stichting Vrienden giften. Soms in de vorm van geld, soms in de vorm van goederen (zoals bijvoorbeeld enkele weken geleden de 10 mini I-pads). Uiteraard is de Stichting Vrienden daar ontzettend blij mee en doet hiervan dan ook met genoegen verslag.

 
 

Comfortabele stoelen en leestafel voor Hematologie
14-08-2014
Voor de acht isolatiekamers op de verpleegafdeling Oncologie zijn onlangs twee relaxstoelen, zes gemakkelijke stoelen en een leestafel + stoelen geplaatst.

 
 

Positieve reacties patiënten op informatieborden Orthopedie
31-07-2014
De verpleegafdeling Orthopedie is continue op zoek naar verbeteringen om het verblijf van patiënten gedurende de opname prettiger te maken. Een belangrijke basis hiervoor is een goede informatievoorziening. Na een lang en zorgvuldig traject is gekozen voor een flexibel in te richten patiënteninformatiebord. Dankzij de Stichting Vrienden is inmiddels – tot grote tevredenheid van de patiënten - op iedere patiëntenkamer van A8Zuid Orthopedie een informatiebord bevestigd.

 
 

Feestelijke ingebruikname couveusecam
17-07-2014
Op 10 juli jl. vond op de Couveuseafdeling in ons ziekenhuis de officiële ingebruikname plaats van 16 couveusecams.

 
 

Enthousiaste reacties op presentaties Vriendenavond
17-07-2014
“Geweldig om te zien wat er met ons geld gebeurt!”, “Zo’n babycam, hadden we die vroeger maar gehad!”, “Ik ga meteen een paar antislipsokken voor mijn moeder kopen”. Zomaar enkele reacties op de presentaties tijdens de jaarlijkse Vriendenavond .

 
 

IRIS One schenkt mini I-pads aan Kinderdagbehandeling
02-07-2014
Op 26 juni jl. vond op de afdeling Kinderdagbehandeling van ons ziekenhuis de feestelijke overdracht plaats van tien mini-Ipads. Daniël Cirk en Lars van den Dungen, directeuren van IRIS One, een bedrijf voor tele- en datacommunicatie te Vlijmen, overhandigden aan Yvonne Pulles, kinderverpleegkundige en intern ambassadeur van de Stichting Vrienden, de mini I-pads.