MAAIKE TEN BRINK

"De juiste sfeer en aandacht in een professionele omgeving is heel belangrijk"

 

 

 

 

Jaren geleden kwam ik zelf in het ziekenhuis te liggen en die keer met een minder leuke aanleiding dan de komst van een zoon of dochter. Het was in één van de oude locaties en daar werd me direct duidelijk hoe belangrijk de sfeer, aandacht en bovenal een professionele behandeling en omgeving is. 

Ik besloot vrijwilligerswerk te gaan doen via de UVV in ‘het Groot’ om op die manier te proberen een steentje bij te dragen. Toen ik werd gevraagd om voorzitter van het bestuur van de UVV te worden heb ik dan ook niet getwijfeld. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis zou gebouwd gaan worden en het leek mij een hele uitdaging om de fusie van de locaties en het traject naar de nieuwbouw voor de vrijwilligers in goede banen te (bege)leiden.

Hierdoor maakte ik de bouw van het nieuwe ziekenhuis van redelijk dichtbij mee en zag een prachtig ziekenhuis ontstaan. Als gastvrouw en voorzitter heb ik het ziekenhuis goed van binnen leren kennen en heb daardoor ook gezien wat de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft bijgedragen en bewerkstelligd. 
Nu mijn bestuurstermijn bij het UVV erop zit, kwam de vraag of ik in het bestuur van de Stichting Vrienden JBZ wilde plaatsnemen op een mooi, passend moment. Ik zet me graag in omdat de missie en visie van de Vrienden me aanspreken.

Sinds jaren woon ik samen met mijn echtgenoot in ’s-Hertogenbosch; onze 3 kinderen zijn inmiddels uit huis. Ik ben zzp’er en werk onder meer als Relocation Manager (begeleiden van expats) en bij Familiea Mantelzorg. Verder ben ik als vrijwilliger verbonden aan de Stichting Binnendieze en het Theater aan de Parade.