VRIENDENDIENSTEN

In het najaar van 2016 is de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis een nieuw initiatief gestart genaamd Vriendendiensten. 


Vriendendiensten bestaat uit een groep vrijwilligers die sterk is betrokken bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en graag iets wil betekenen voor bezoekers en patiënten.

 

HULP BIJ HET GEBRUIK VAN MIJNJBZ

In juni 2016 heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis, MijnJBZ geïntroduceerd als onderdeel van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). In het EPD worden al uw patiëntgegevens elektronisch bijgehouden in een beveiligde omgeving. Via het portaal MijnJBZ heeft u zelf online toegang tot een deel van deze gegevens. Het gebruik van een patiëntenportaal is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom biedt de Stichting Vrienden hulp aan bij het gebruik van MijnJBZ. Vrijwilligers helpen u en geven uitleg bij het gebruik van DigiD, het inloggen en bij verschillende acties in MijnJBZ. De vrijwilligers werken in een demo van MijnJBZ, zij zien uw gegevens dus niet maar kunnen u wel precies uitleggen hoe u MijnJBZ kunt gebruiken. 

De vrijwilligers hebben geheimhoudingsplicht en zijn getraind in het begeleiden van het gebruik van MijnJBZ.
 

Beschikbaarheid vrijwilligers MijnJBZ

De vrijwilligers van de Stichting Vrienden bieden hun hulp aan op de locaties in 's-Hertogenbosch (op werkdagen van 09.00-12.00 uur & 13.00-16.00 uur) en in Boxtel (op woensdagochtenden van 09.00-12.00 uur).
 

 

 

ONDERSTEUNING BIJ HET TAALPUNT

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen grote moeite met lezen en schrijven. Laaggeletterdheid heeft een grote invloed op iemands dagelijks leven. Want, wat als je in het ziekenhuis een folder met belangrijke informatie hebt meegekregen, maar je niet kunt lezen wat er staat?
 

Naar schatting komen er in het Jeroen Bosch Ziekenhuis 18.000 laaggeletterde patiënten per jaar. Om hen te kunnen ondersteunen, kunnen zij sinds begin september 2017 terecht bij het Taalpunt in het JBZ. Het Taalpunt is bedoeld voor iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven. Vrijwilligers van de Stichting Vrienden staan hier dagelijks klaar om laaggeletterden te helpen. Zij geven patiënten en bezoekers onder andere advies over taalcursussen en helpen hen met het lezen en begrijpen van bijvoorbeeld een ziekenhuisfolder. De vrijwilligers zijn getraind in het ondersteunen van laaggeletterde mensen. 


Beschikbaarheid vrijwilligers Taalpunt

De vrijwilligers zijn iedere werkdag in Taalpunt aanwezig tussen 9.00 – 12.00 uur en 13.00 en 16.00 uur op de boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (locatie ’s-Hertogenbosch).

 

VRIJWILLIGERS


Vrijwilliger worden?
Mocht u meer informatie willen over de Vriendendiensten of heeft u interesse om ook vrijwilliger te worden?
Bekijk de uitgebreide functieomschrijving op de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis of neem contact op met ons secretariaat.
 
Vrijwilligers vertellen over hun werk
Onze vrijwilligers zijn betrokken mensen en vertellen u hier graag meer over:
• Interview Joop en Margit, maart 2017

Onze vrijwilligers