VRIENDENDIENSTEN

In het najaar van 2016 is de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis een nieuw initiatief gestart genaamd Vriendendiensten.


Vriendendiensten bestaat uit een groep Vrienden die sterk is betrokken bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en graag iets wil betekenen voor bezoekers en patiënten.


 
 

 

HULP BIJ HET GEBRUIK VAN MIJNJBZ

In juni 2016 heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis, MijnJBZ geïntroduceerd als onderdeel van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). In het EPD worden al uw patiëntgegevens elektronisch bijgehouden in een beveiligde omgeving. Via het portaal MijnJBZ heeft u zelf online toegang tot een deel van deze gegevens. Het gebruik van een patiëntenportaal is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom biedt de Stichting Vrienden hulp aan bij het gebruik van MijnJBZ. Vrienden van de Vriendendiensten helpen u en geven uitleg bij het gebruik van DigiD, het inloggen en bij verschillende acties in MijnJBZ. De Vrienden werken in een demo van MijnJBZ, zij zien uw gegevens dus niet maar kunnen u wel precies uitleggen hoe u MijnJBZ kunt gebruiken. 

De Vrienden die u helpen hebben geheimhoudingsplicht en zijn getraind in het begeleiden van het gebruik van MijnJBZ.
 

Beschikbaarheid MijnJBZ Servicepunt - Vriendendiensten

De Vrienden van de Vriendendiensten - MijnJBZ bieden hun hulp aan op de volgende locaties en tijden:


's-Hertogenbosch - Voorlichtingscentrum
Werkdagen 9.00-12.00 uur & 13.00-16.00 uur

Boxtel
Dinsdag tussen 9.00-12.00 uur

 

Drunen
Maandag tussen 9.00-12.00 uur 


 ONDERSTEUNING BIJ HET TAALPUNT

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen grote moeite met lezen en schrijven. Laaggeletterdheid heeft een grote invloed op iemands dagelijks leven. Want, wat als je in het ziekenhuis een folder met belangrijke informatie hebt meegekregen, maar je niet kunt lezen wat er staat?
 

Naar schatting komen er in het Jeroen Bosch Ziekenhuis 18.000 laaggeletterde patiënten per jaar. Om hen te kunnen ondersteunen, kunnen zij sinds begin september 2017 terecht bij het Taalpunt in het JBZ. Het Taalpunt is bedoeld voor iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven. Vrienden van de Vriendendiensten staan hier dagelijks klaar om laaggeletterden te helpen. Zij geven patiënten en bezoekers onder andere advies over taalcursussen en helpen hen met het lezen en begrijpen van bijvoorbeeld een ziekenhuisfolder. De Vrienden zijn getraind in het helpen van laaggeletterde mensen.


Beschikbaarheid Vriendendienst - Taalpunt

De Vrienden van de Vriendendiensten - Taalpunt bieden hun hulp aan op de volgende locatie en tijden:


's-Hertogenbosch - Voorlichtingscentrum
Werkdagen 09.00-12.00 uur & 13.00-16.00 uur

 

Boxtel
Dinsdag tussen 9.00-12.00 uur

 

Drunen
Maandag tussen 9.00-12.00 uur

 

VRIENDEN VAN DE VRIENDENDIENSTEN


Vriend worden en anderen helpen?
Mocht u meer informatie willen over de Vriendendiensten of heeft u interesse om mensen in het JBZ te helpen?
Bekijk de uitgebreide functieomschrijving op de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis of neem contact op met ons secretariaat.
Vrienden vertellen over de diensten die zij verlenen
Onze Vrienden van de Vriendendiensten zijn betrokken mensen en vertellen u hier graag meer over:
• Interview Joop en Margit, maart 2017
Even voorstellen... Vriendendiensten MijnJBZ in Boxtel, april 2018

Onze Vrienden